Nätbutiker

Färdigplanerade matkassar med recept och hemleverans har blivit populärt att beställa på nätet de senaste åren och det finns även möjlighet att handla all sin mat på nätet i online matbutiker. Det finns många fördelar med att handla mat online bland annat att du kan sitta hemma och handla i lugn och ro eller varför inte på bussen på väg till eller hem från jobbet. Här kan du se vilka butiker som har matbutik på nätet.

Upp till 1 359 kr på 5 kassar

Spara Upp till 1 359 kr på 5 kassar

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.3

Nätbutiker med mat

Från Coop Online kan du beställa med hemkörning i Södertälje, Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Kalmar, Västerås och Norrköping.

Från MatHem kan du beställa från: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Södertälje, Helsingborg och Lund.

Mat.se levererar i Göteborg och öppnar under våren 2014 upp i Stockholm.

Bra Mat Hemma är mer en traditionell leverantör av färdigpackade matkassar som erbjuder ett visst utbud av basvaror som du kan komplettera med när du beställer din matkasse. Bra Mat Hemma levererar i Stockholmsområdet samt i bland annat Karlstad, Örebro och Karlskoga.

Några av fördelarna med att handla sin mat i en nätbutik är att få varorna hemkörda och därmed slippa släpa på matkassarna själv samtidigt som du vinner tid. Du slipper stå i trånga och stökiga butiker och kan göra dina inköp när du vill. Det blir också färre impulsköp.

Några av nackdelarna med att handla i nätbutiker är att det tillkommer en fraktkostnad och att det är dyrare än i vanliga butiker. Du behöver också vara något mer planerande då du behöver vänta en dag på din leverans. Hos till exempel MatHem kan du göra din beställning dagen innan och välja ett leveransintervall på 2 timmar den tid på dagen/kvällen det passar dig.

Många gillar att plocka och välja sina råvaror själv i butik vilket visas i Svensk Distanshandels undersökning av Mat på nätet där 20% av respondenterna angett att de inte litar på att kvaliteten är lika bra som i butik. Samtidigt så säger 80% av de som handlar mat på nätet att de upplever att kvaliteten är lika bra eller bättre som om de handlat i en vanlig livsmedelsbutik.

Mer om att handla mat på nätet