Vegetarisk matkasse

Det finns många fördelar med en vegetarisk matkasse och att äta mer grönt. Idag föredrar en stor del av befolkningen att äta just en kost där man undviker kött och är mer fokuserad på produkter från växtriket. Att förlägga merparten eller hela sin meny på ett energirikt vegetariskt alternativ behöver inte bara vara bra ur hälso- och miljösynpunkt, utan det kan helt enkelt vara riktigt gott också! Matbutiker på nätet har nästan alltid ett vegetariskt alternativ bland sina matkassar och presenterar roliga menyer för enkel tillagning. Som kund hos en matbutik på nätet kan du beställa hemleverans och recept på goda soppar, gratänger och vegetariska pajer – allt bekvämt förpackat i en vegetarisk matkasse. Med god kunskap om näringslära har matleverantörer idag team som sätter samman spännande matrecept och måltider, och på ett sådant sätt att även många barnfamiljer idag kan lyckas hålla en vegetarisk veckomeny. Genom att handla mat på nätet sparar man helt enkelt en hel del tid och slipper krävande planering.

Upp till 1 359 kr på 5 kassar

Spara Upp till 1 359 kr på 5 kassar

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.4

Några exempel på företag som erbjuder vegetariska matkassar är EcovivaICA Matkasse, City Gross, Mathem, Matkomfort och Middagsfrid.

En vegetarisk matkasse ger variation

Vissa matbutiker på nätet har ett bredare utbud av vegetariska menyer och råvaror och kan erbjuda såväl fisk, ägg, ost, och mjölkprodukter. Andra har valt att helt fokusera innehållet i en vegetarisk matkasse till att innehålla proteinrika helt vegetariska alternativ såsom quorn, sojaprodukter, bönor, linser och nötter. Laktos- och glutenfria matkassar finns också i sortimentet hos många matbutiker på nätet och stort fokus ligger även på att kunna presentera miljö- och rättvisemärkta råvaror. Ekologiska produkter är en del av helheten när det gäller en vegetarisk matkasse och det finns med andra ord en stor variation av matkassar till dig som äter helvegetariskt, eller helt enkelt vill variera maten.

Middagsfrid, en etablerad aktör i branschen, har länge erbjudit en vegetarisk matkasse i sitt sortiment. Linas Matkasse erbjuder också möjligheten att beställa en vegetarisk matkasse på cirka 500 orter i Sverige, medan flera mindre företag i branschen, exempelvis Ecoviva, med hemleverans i Stockholm, Uppsala och Göteborg har inriktat sig alldeles speciellt på matkassar med säsongsbetonad ekologisk mat och vegetariska recept. Etablerade butiker på nätet erbjuder sina kunder att betala med kort när de gör sina beställningar, och då få en fullstuvad vegetarisk matkasse levererade direkt till dörren.