Ecoviva

Ecoviva erbjuder rabattkoden MKC200 via Matkassen.com som ger dig 200 kr rabatt när du blir kund hos Ecoviva.

Gott, hälsosamt & ekologiskt. Sveriges mest prisbelönta matkassar. Barn och veg-alternativ finns! Klicka på ”Beställ här” och använd rabattkoden MKC200 för 200 kr rabatt på första kassen! Ecovivas leveransområden växer ständigt; just nu levereras maten via kylbil i Stockholm, Uppsala, Södertälje, Göteborg och Malmö.

Lås upp koden för 20 % rabatt

Matkassen med mer valfrihet och högre kvalitet!

7.3

Ecoviva Matkasse bäst i test

Ecoviva är matkasseföretaget med stort fokus på ekologiska och närproducerade råvaror. Företaget har vunnit flera utmärkelser. Senast under 2015 har Ecoviva blivit utnämnda till testvinnare i Aftonbladets matkassetest liksom de också vann testet som WiseGuide gjorde på beställning av TT.

Vidare har bland annat blivit ”Bäst i test” i Minplanet, Världsnaturfonden och TV4:s utvärdering av 12 matkasseföretag. De har dessutom omnämnts i och samarbetat med tidningar som Elle Mat & Vin och Blossom Magazine. Företaget drivs av barndomsvännerna Annika och Amina, som båda två har ett genuint intresse för matlagning som är baserad på ekologiska och gärna svenska råvaror av högsta klass. Ecovivas matkassar fylls med, i snitt, 90 % ekologiska och miljömärkta råvaror, och levereras till hela Stockholm.

Olika matkassar

Ecoviva erbjuder fyra olika matkassar. Matkassarna innehåller råvaror och recept för fyra måltider till fyra personer. Maten är varierad och varje kasse innehåller två kött/fågel/vilträtter, en fisk/skaldjursrätt och en vegetarisk rätt. Ecovivas Vego-matkasse är en av få vegetariska alternativ i matkassedjungeln. Laktos och Glutenfria matkassarna innehåller låglaktos eller laktosfria respektive glutenfria råvaror. Det kan förekomma spår av gluten i Glutenfria matkassen. Ecoviva levererar i genomsnitt 90% ekologiska/miljömärka råvaror. Leverans av matkassarna sker på söndagar, eller måndagar så man kan i lugn och ro planera matlagningen inför den kommande veckan.

Matkasse och miljö

För att öka sitt miljötänk ytterligare klimatkompenserar Ecoviva alla sina transporter till kunder och bidrar dessutom till en mer hållbar livsmedelsproduktion hos bönder i Chiapas, Mexico. Ecovivas vision går ut på att de ska bli så många att dessa tillsammans bidrar till ett ännu större utbud av ekologiska och närproducerade råvaror. På så sätt minskas klimatpåverkan, man spar på jordens resurser och bidrar till en förbättrad hälsa. För att få mer information kring hur du blir kund hos Ecoviva går du in på deras hemsida och klickar på ”Beställ här” högst upp till höger. Som kund hos Ecoviva spar man både tid, då man slipper planera och handla mat, pengar, då man minskar risken för onödiga impulsköp och dessutom spar man på jordens resurser.