Årstiderna

Årstidernas idé är att leverera säsongens fräschaste ekologiska råvaror och lättlagade välpassande recept hem till din dörr. Leveransen skickas i Årstidernas karaktäristiska trälåda. Årstidernas matkassar är alltid 100% ekologiska och organisationen har ett genomgående fokus på hållbarhet och klimat. Sedan 2003 har Årstiderna en no-fly policy, vilket innebär att inga varor fraktas med flyg. Årstiderna har flera olika gröna matkassar med fokus på vegansk och lakto-ovo-vegetarisk kost.

Rabattkoden ger 20% när man startar en prenumeration: GRÖNMAT2022. BESTÄLL MED 20% RABATT HÄR!

Lås upp koden för 20 % rabatt

Matkassen med mer valfrihet och högre kvalitet!

7.6

Matkasse från Årstiderna

Dessa matkassar kan du beställa för 1-4 personer.

Idén som Årstiderna har är att fylla en ekologisk låda i trä med säsongens fräschaste ekologiska råvaror och därtill lättlagade välpassande recept för respektive innehåll, leverera lådan hem till din dörr. Årstidernas mål är att kunden ska få sina råvaror utan mellanhänder och så snabbt som möjligt. Årstiderna vill att råvaran ska förarbetas så lite som möjligt och att leveransen sker med så få transporter som möjligt.

Olika matkassar via Årstiderna

Årstiderna flera olika 100% ekologiska matkassar. Några av matkassarna är: Veganska Matkassen, Vegetariska Matkassen, Vegetariska Snabbkassen, Glutenfria Vegankassen, Vegetariska Barnkassen, Pescetariska Matkassen, Flexitariska Matkassen samt Morgonkassen. När du beställer från Årstiderna kan du enkelt välja antal personer, datum för leverans och liknande. Du får med bakgrund i de valen förslag på passande alternativ.

Vegetariska matkassen

Årstidernas storsäljare! Här finner du goda och mättande vegetariska rätter för män, kvinnor och barn, det vill säga hela familjen! Jens Mohr är kocken bakom den här matkassen och han fokuserar på goda, nyttiga och klimatvänliga gröna rätter.

Vegetariska matkassen innehåller spännande recept på mat som tar trekvart att laga. Lådan innehåller ”som vanligt” Årstidernas grönsaker, goda ekologiska kolonialvaror och mejeriprodukter.

Hos Årstiderna kan du även beställa extra varor i form av till exempel frukt, grönsaker och mejeriprodukter.

Veganska Matkassen

Veganska Matkassen innehåller det du behöver för att laga middagar fyllda med smak, variation och grön energi. Den här matkassen passar dig som vill äta ännu grönare eller dig som vill prova en 100% vegansk livsstil. I Veganska Matkassen kommer god smak, hälsa, klimatvänlighet och såklart gröna rätter alltid i första rummet. Den Veganska Matkassen har märkningen ”I’M VEGAN” från Djurens Rätt!

Flexetariska Matkassen

Flexitariska Matkassen är till för dig som vill äta vegetariskt vissa dagar och som andra dagar äter fågel och fisk. Flexitariska Matkassen är för det mesta snabb och enkel vardagsmat som kan tillagas på 30-40 minuter. Dock kommer kassen ibland innehålla hela kycklinglår eller torkade baljväxter som kräver lite längre tillagningstid.

Världsmatkassen

Det här är en matkasse som numer utgått. Vi har sett en del intresse för den här matkassen så därav kommer lite information om vad den innehöll. Här var det fokus på hälsomsamma och kryddiga rätter med urgan känsla. Här erbjöds mat från världens alla hörn. Mycket variation med italienskt ena dagen och asiatiskt andra dagen. Den här kassen var utan fläskkött.