Middagsfrid

Middagsfrid startade 2007 och var först ut med att leverera matkassar. Middagsfrid är en av de mest populära matkassesajterna på nätet: enligt en undersökning som företaget lät göra år 2010 skulle hela 98 procent av deras kunder rekommendera sajten till närstående.

Rabattkod till Middagsfrid NY500 – Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar (totalt 500 kr rabatt)

Kanske beror nöjdheten hos kunderna på att Middagsfrid är ett av de äldsta företagen i denna ganska unga bransch, och därför har haft tid att förfina sitt koncept och sina rutiner. Man har också belönats med flera branschpriser. År 2009 blev Middagsfrid utsedda till Årets rookie av Fri Köpenskap, och man belönades även med titeln Årets tjänsteutvecklare av Nutek. Året därpå utsåg Nya affärer Middagsfrid till Årets entreprenör.

Med tanke på att Middagsfrid startades 2007 kom utmärkelserna snabbt. Grundaren, Kicki Theander, ville dela med sig av de knep hon utvecklat för att kunna servera god, näringsriktig och hemlagad mat som var klar på en bestämd tid till sina barn. Som ett led i arbetet för att underlätta för stressade föräldrar introducerade hon affärsmodellen med hemleverans av färdiga matkassar, med bifogade recept. Förutom näringsinnehållet och tidsåtgången väger de även in faktorer som smak, påverkan på miljön och pris när de planerar och bestämmer kassarnas innehåll.

Miljöpåverkan och näringsinnehåll kan verka som enkla saker, men dagens livsmedelsproduktion sätter inte alltid dessa i första rummet. Middagsfrid arbetar dock aktivt med dessa frågor för att få till den bästa matkassen. Detta innebär att välja bort sötningsmedel, natriumglutamat och härdat fett. Fisken i kassen är aldrig av rödlistade arter, och är säker även för gravida kvinnor eftersom den inte kommer från Östersjön eller insjöar. Jätteräkor förekommer inte heller.

Middagsfrid bedriver även ett aktivt arbete för att få svenskarna att upptäcka fler grönsaker. Lök, kål och rotfrukter har betydligt mindre klimatpåverkan än gurka och tomat eftersom de inte odlas i växthus. Det är dessutom gränsaker som är mindre vanliga på många svenskars middagsbord.

Exempel på recept från Middagsfrid:

Beduinbiffar med kumminfrästa grönsaker med ris

1. Sätt på valfritt ris eller annat gryn för 4 personer.

2. Blanda 400 g kycklingfärs med 1 tsk salt, 1 krm mald

svartpeppar och 1 tsk mald spiskummin. Blanda

sedan i avrunnen majs, med händerna eller träspatel.

3. Forma små biffar av färsblandningen och panera med

ca 1 dl sesamfrön.

4. Stek sedan biffarna i 2 msk olivolja, 5 min på varje

sida på låg- till medelvärme.

5. Skär under tiden ett halvt blomkålshuvud i buketter

(skär upp resten också, lägg i en övertäckt bunke i kylen till maträtt C), skala 3 morötter och skär dem i tunna stavar samt strimla 1 gul och 1 grön paprika.

6. Hetta upp 1 msk olivolja i en teflonpanna och stek 1 msk kummin i ca 20 sekunder.

7. Lägg i morötterna, blomkålen och paprikan. Fräs några minuter så att de mjuknar lite med behåller lite av sin sin spänst. Salta lätt över grönsakerna, 1-2 krm, slå på 1 dl grädde och låt koka in någon minut.

8. Servera grönsakerna till biffarna och ris.

Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar (totalt 500 kr rabatt)

Här kan du läsa om hur du registrerar dig för och köper Middagsfrids matkasse:

Registreringsprocess Middagsfrid