Dalakassen

dalakassen

Dalakassen – matkassen för dig i Dalarna

Dalakassen är en matkasse för dig som bor i Dalarna, och som vill få mer tid över till att umgås med familjen istället för att behöva lägga ner energi på att handla och planera veckans måltider. Matkassen har funnits sedan 2010, och blev då den första matkassen i Dalarna. När det gäller maten så ligger fokus på lokalt producerade råvaror och ingredienser, samt på att veckomenyerna ska vara så varierade, goda och nyttiga som möjligt.

Vad ingår i Dalakassen?

Du kan välja mellan två matkassar från Dalakassen. Den stora matkassen innehåller fem middagar för fyra eller fem personer, medan den lilla matkassen innehåller tre middagar. Varje måltid har ett eget tema, och lagas i samarbete med någon av de lokala leverantörer som hjälper till att sätta en lokal prägel på kassens innehåll. En av middagarna komponeras till exempel av restaurangen Görgen på höjden i Rättvik, medan en annan innehåller råvaror från Visthusboden, en saluhall som ligger i Stora Skedvi. En av måltiderna är antingen vegetarisk eller innehåller fisk, och du kommer också att få äta klassisk svensk husmanskost en gång i veckan. För dig som kanske har en dag i veckan som är extra stressig, så är ett av recepten alltid särskilt lättlagat. Veckans snabbis innehåller ibland halvfabrikat, men råvarorna kommer dock alltid från någon av Dalakassens lokala samarbetspartners. Detta är ett bra sätt att kunna erbjuda lokalt producerad mat, något som både stödjer bygden samt är bra för miljön.

Var levereras Dalakassen?

För närvarande kan du beställa Dalakassen på flera orter i Dalarna, som till exempel Leksand, Borlänge, Falun, Ludvika eller Rättvik. På Dalakassens hemsida kan du se en fullständig lista över de orter där matkassen finns tillgänglig, och samtidigt läsa mer om deras samarbetspartners. Du kan också ta en titt på menyer från tidigare veckor, samt lägga din första beställning.