Middagsplan

Matkassen från Middagsplan

Middagsplan är ett företag som levererar matkassar i Stockholms län och i Håbo kommun. Matkassen innehåller varierad och god mat för hela familjen, och går att få för tre eller fem dagar i veckan. Varje kasse innehåller ingredienser och råvaror av hög kvalitet för fem middagar. Rätterna från Middagskassen innehåller i hög utsträckning ekologiska varor och endast fisk som inte är rödlistad av Världsnaturfonden följer med i kassen. Eftersom färska råvaror har en bättre smak än frysta så är det endast i undantagsfall som du kommer att få se en fryst ingrediens. Middagsplan räknar med att du har vissa varor hemma inför veckans leverans. Detta eftersom du annars snart skulle få skafferiet överfullt av basvaror som kryddor, mjöl, olika smaksättare som honung och soja samt oljor. Du kan se en utförlig lista över vad du förväntas ha hemma för att kunna laga de olika måltiderna från Middagsplan.

Vilka rätter ingår i matkassen från Middagsplan?

Middagsplan eftersträvar att varje vecka erbjuda så varierade recept som möjligt. Du kommer att få se en blandning av fisk, nötkött, kyckling och en och annan vegetarisk rätt. Recepten har tagits fram för att de ska vara näringsrika och goda, samtidigt som de inte ska ta allt för lång tid att laga. Middagsplan räknar med att deras recept tar mellan 30 och 45 minuter att laga, beroende på hur van man är i köket och vilken typ av rätt det handlar om. I det fall du vill byta ut produkter med hög laktoshalt mot ett laktosfritt alternativ så går detta att göra mot en avgift på åtta kronor per kasse. Du kan också beställa en grillåda med olika sorters kött. Lådorna innehåller kött till en vikt av antingen 3,7 kg eller 5,5 kg.

middagsplan

Hur betalar jag för matkassen?

Middagsplan skickar ut en faktura via e-post en gång i månaden. Den första fakturan du får skickas omkring fyra dagar efter att er beställning tagits emot.