Middagsmaten

Bakom Middagsmatens matkassar arbetar ett team av hälsoutvecklare, kostrådgivare och butikschefer inom Hemköp. Med en bred och gedigen erfarenhet och kunskap om såväl råvaror som kunders önskemål har de allt som krävs för att planera Middagsmatens veckomenyer, samt välja råvaror och ingredienser som är nyttiga både för kunderna och för miljön. Middagsmaten levererar matkassar till personer i Göteborg med omnejd. Matkassarna levereras på måndagskvällar, varje eller varannan vecka, och räcker till fem middagar för familjen på fyra personer. Är man två personer i familjen kan man istället frysa in maten som blir över, alternativt packa lunchlådor till dagen efter.

Tanke bakom Middagsmaten

Miljö och hälsa är två stora fokusområden för gänget bakom Middagsmaten. De har därför tagit fram begreppet S.M.A.R.T – ”Större andel vegetabilier, Mindre utrymme för tomma kalorier, Andelen ekologiskt ökas, Rätt kött- och grönsaksval, Transportsnålt”. Att arbeta efter dessa riktlinjer bidrar både till en bättre miljö och till ett ökat välmående hos Middagsmatens kunder.

Alla veckomenyer innehåller en varierad kost med råvaror från alla delar av kostcirkeln. Färskt kött, nästan alltid färsk fisk samt färska och ofta närodlade grönsaker, är ett stående inslag i matkassarna från Middagsmaten. För de som är laktosintoleranta eller allergiska mot gluten går det självklart bra att få Middagsmatens matkassar med laktos- eller glutenfria alternativ. Detta anmäler man på hemsidan i samband med beställning.

Som kund hos Middagsmaten behöver man aldrig oroa sig för bindningstider eller liknande. Behöver man avsluta eller pausa leveransen av matkassar, till exempel om familjen ska resa bort, så går det självklart utmärkt. Kunden bestämmer dessutom själv om matkassarna ska levereras varje eller varannan vecka. Att bli kund hos Middagsmaten är enkelt. På hemsidans startsida, i överkolumnens mitt, hittar ni Beställ-knappen som guidar er genom alla väsentliga steg. Det är också där ni kan se om Middagsmaten levererar till just ert område. Just nu levereras matkassarna till områden som bland annat Kungsbacka, Mölndal, Partille och Landvetter. Finns din ort inte med på hemsidan rekommenderas du ändå att lägga en intresseanmälan eftersom Middagsmaten hela tiden expanderar och levererar till fler och fler områden.