Matkomfort Familjefavoriter Recension

Under januari testades Matkomforts senaste lansering – Familjefavoriter!

Familjefavoriter vänder sig till hela familjen och extra-tanke är lagd på barnfamiljen. Familjefavoriter kommer alltid för fyra dagar och fyra portioner. Enligt Matkomfort själva är det perfekt att variera med Bas eller Premium.

Matkomforts färdiga såser är som alltid tillagade från grunden av äkta råvaror i deras eget kök. Familjefavoriter består av 20 rätter som delats in i fem olika veckomenyer.

Den snygga Matkomfort-kartongen innehåller som vanligt vecko-brevet från Henrik (kock och grundare) som tar upp innehållet i den välfyllda låtan.

Klicka här för att se Matkomforts aktuella erbjudande och rabatter!

Vill du veta mer om vad som serverades och hur det smakade? Häng med!

Leverans:

Matkomforts middagslösning levereras dit du vill, i stort sätt över hela Stockholm, i vårt fall sent söndag kväll, en tid som passar bra. Alla råvaror och tillbehör ligger fint packat och allt som ska finnas med finns med.

Lådan som innehåller alla delar för middagarna den kommande veckan. Smart, effektivt och genomtänkt; var sak på sin plats, antingen i originalförpackningar eller i Matkomfort-brandade plastburkar. Allt tydligt märkt med dag och symbol för dagen. Såväl burkar som låda är av så pass bra kvalitet att de med lätthet kan återanvändas i hushållet.

Vänd runt veckobrevet från Henrik och vik ihop veckan triangel – som ställs i köket och beskriver veckans middagar, dag för dag, rätt för rätt.

Ändringar och leveranstider kan du smidigt göra själv via Min sida på Matkomfort.se.

+ Smidigt. Kommer enligt avtalad tid, hälsar och lämnar.

– Ingenting.

Matkomforts veckomeny Råvaror i Matkomfort familjefavoriter Lådan från Matkomfort - Familjefavoriter

Klicka här för att se Matkomforts aktuella erbjudande och rabatter!

Råvaror:

Som vanligt kommer en hel del av maten färdig; sås, lag och ströbröd. Som vanligt är det kända och bra varumärken som står bakom råvarorna denna vecka.

+Fräscht, bra packat och allt som behövs är med. Samtliga maträtter känns färska och bra veckan igenom.

–Inga.

Menyblad:

Triangeln som vi skrivit om ovan funkar bra och känns genomarbetad. Enkel och bra.

+ Tydligt och lättöverskådligt. Momenten beskrivs i tydliga steg som är enkla att följa.

– Det finns faktiskt en par smål-fel insmugna. Detta förstår man själv men kan vara lite förvillande. När ska man egentligen göra vad?

Maträtter:

Pannbiff med soja/buljongsky, broccoli och pasta

Mycket gott och bra med grönsaker – den gotländska nötfärsen blev kanon ihop med ett ägg och lite kryddor. Eftersom det under veckan strävadesefter lite mindre kolhydrater byttes pastan ut mot vitkålssallad vilket funkade utmärkt till!

Betyg: 4

Matkomfort råvaror till pannbiff Matkomforts pannbiffar Middag från Matkomfort med Pannbiff, Broccoli och Vitkål.

Kycklingnuggets med chilimajonäs, blomkål och ris

Veckans bästa rätt! Fin svensk kyckling panerad med japanskt panko-ströbröd. Färdiggjord majo med lite tryck i. Riset kokades i kycklingbuljong vilket gör att det får en mustigare smak – blomkålen fick en klick smör och en omgång med stavmixern. På det sammantagna både väldigt gott och nyttigt.

Betyg: 5

Kycklingnuggets med chilimajonäs, blomkål och ris

Kotlett med barnaise, pommes och tomat

Klassisk lördagsmiddag fast nu på ”lill-lördag”. Hemgjord bea från Matkomforts kök med bra syra och märkbart färska örter. Bra kotlett och god potatis. Inte så nydanade mat men klassiskt gott. På eget bevåg piffades tomatsalladen upp med fetaost. Idag förkokades även potatisen till morgondagens Pytt i panna – bra med fler-dagsplanering!

Betyg: 4+

Kotlett med barnaise, pommes och tomat

Pytt i panna med ägg och rödbetor.

Ytterligare en husmansklassiker, men, med både inlagda och varma rödbetor istället för enkom inlagda. Proteinet i dagens middag består av 100% kassler. Spontant känns Pytt i panna mer som en rest-rätt än som helt ny middag som det planeras för. Trots det finns det inget att klaga på när det gäller veckans Pytt i panna.

Betyg: 3

Pytt i panna med ägg och rödbetor. Pytt i panna med ägg och rödbetor.

EXTRA-rätt Nasi goreng

Mot veckans slut fanns det en del rester kvar vilket rördes ihop till en uppskattad Nasi Goreng-variant; gott, snabbt och enkelt!

Betyg: –

Matkomfort Nasi goreng

Pris:

Klicka här för Matkomforts aktuella erbjudande och priser!

Slutsats:

Middagarna är väl tilltagna och mycket väl förberedda vilket gör att det är enkelt att tillreda dem. Det känns också enkelt att förändra och, om man vill, ändra och göra egna tolkningar.

Det positva med middagslösningen från Matkomfort är att det blir ännu mer bekvämt och dessutom mer vällagat snabbare än med ett vanligt matkasse-abonnemang. Allt ingår och det känns trots ett lite högre pris än de billigaste matkassarna – riktigt prisvärt.

Klicka här för att se Matkomforts aktuella erbjudande och rabatter!