Jämförelse Middagsfrid och Linas Matkasse

De flesta som någon gång har provat eller funderat på att prova någon av de färdigt packade och planerade matkassarna har med största säkerhet hört talas om både Middagsfrid och Linas Matkasse. Eftersom dessa två företag är de överlägset största i matkassebranschen är det för många en självklarhet att välja just ett av dessa två. Frågan är hur de skiljer sig från varandra och vilket av dem som passar bäst utifrån er familjs behov, önskemål och budget.

Klicka här för att jämföra priser på matkassar med 5 middagar för 4 personer

Läs mer om likheter och skillnader på Middagsfrid och Linas Matkasse

Middagsfrid är familjeföretaget som var först ut, i både Sverige och världen, att erbjuda hemleverans av matkassar som inte bara var färdigpackade utan dessutom noggrant planerade utifrån recept och veckomenyer med fokus på både näringsrikedom, miljövänlighet och smak. Eftersom Middagsfrid lägger mycket fokus på både vår miljö och människors hälsa är det en självklarhet för företagets kockar och näringsterapeuter att använda sig av nästan uteslutande ekologiska råvaror samt miljövänliga transporter vid leveranstillfällena. Förutom att Middagsfrid är ett bra val både för ens egen och vår planets hälsa så har företaget dessutom ett mycket stort och varierat utbud av matkassar. För många barnfamiljer är 5-dagarskassen det perfekta valet eftersom den innebär att hela veckans middagar är planerade. 3-dagarskassen är ett bra alternativ om man har en mer flexibel vardag och kanske föredrar att kunna äta ute eller hos vänner ett par gånger i veckan. Den nya 2-personerskassen är det perfekta alternativet för de mindre hushållen. Oavsett vilket av dessa alternativ som passar familjen bäst så kan man alltid vara säker på att kassarna innehåller färska, närodlade råvaror fria från besprutning eller E-ämnen. Förutom de traditionella matkassarna erbjuder Middagsfrid dessutom sina kunder att prova en eller flera tilläggskassar. Fredagsmyskassen innehåller bland annat ost, kex, choklad, dryck och godis för att fredagskvällarna ska bli just så mysiga som möjligt. För den som älskar långa frukostar passar antagligen Stora Frukostkassen perfekt. Fruktkassen och Bakpaketet är andra alternativ för den som vill göra veckan lite extra spännande eller näringsrik.

Linas Matkasse startades ungefär ett år efter Middagsfrid men hoppade nästan direkt upp i toppen av de största matkasseleverantörerna och ligger än idag, tillsammans med Middagsfrid, högts upp på listan. Precis som Middagsfrid har personerna bakom Linas Matkasse valt att satsa på mycket ekologiska och närodlade råvaror från välkända och pålitliga varumärken. Linas Matkasse har tagits fram i tre olika utföranden för att alla ska kunna hitta en matkasse som passar just deras familj och hushåll. Linas Originalkasse levereras varannan vecka med recept och råvaror som räcker till fem middagar för fyra personer. Även om veckomenyerna självklart varierar så innehåller alla 5-dagarskassar både kött, fisk, fågel samt en vegetarisk rätt för att familjen ska få i sig en så varierad och balanserad kost som möjligt. För familjen som vanligtvis inte äter middag hemma fem dagar i veckan är ofta Linas Inspirationskasse, som är en 3-dagarskasse, det självklara valet. 3-dagarskassen levereras varje eller varannan vecka och middagarna räcker till fyra personer. Med 3-dagarskassen får veckan en perfekt balans av utmaning och inspiration, med hjälp av Linas recept och råvaror, och möjligheten att resterande dagar vara flexibel om man vill äta ute, köpa hem färdigmat eller kanske laga barnens favoriträtt en kväll. Linas Barnkasse är en 5-dagarskasse med leveranstid varannan vecka. Maträtterna i Barnkassen är framtagna utifrån barns favoriter i kombination med Linas fokus på sunda middagar. Tanken är dessutom att rätterna ska vara lite extra lätta att laga för småbarnsföräldrarna. Oavsett om ni väljer Middagsfrid eller Linas Matkasse, och oavsett vilken av deras matkassar ni väljer så kommer ni med största säkerhet bli mycket nöjda.

Beställ Middagsfrid – Klicka här!

Beställ Linas Matkasse – Klicka här!

Comments are closed.