Fjällkassen

fjallkassen

Fjällkassen – prova lokala rätter utan att behöva handla

Fjällkassen gör efter vintersäsongen 2013/2014 uppehåll med sina leveranser tills vidare.

För den som vill äta gott och prova på lokala rätter under semestern i fjällen så finns nu Fjällkassen. Du väljer själv vilka av de tio tillgängliga rätterna du vill äta, och får sedan recept och ingredienser levererade till din adress i fjällen. Fjällkassen levererar till stora skidorter i norra Sverige, som till exempel Åre, Vemdalen, Funäsdalen och Idre fjäll. Du kan komplettera dina rätter med en trevlig ostkasse eller efterrättskassen, och kan också få frukostmaten levererad till dörren. Ett perfekt sätt att sätta guldkant på fjällsemestern helt enkelt.

Vad ingår i Fjällkassen?

Fjällkassen har tio härliga rätter på menyn, med många inslag av den lokala matkulturen. Du kan äta olika typer av vilt, renskav, entrecote, samt fiskrätter som jägarlax och röding. Tillbehören och såserna har även de en touch av det lokala, med bland annat rårörda lingon och mandelpotatispuré. Efter middagen vill man kanske avsluta med några trevliga ostar eller en god efterrätt. Välj bland tre efterrätter i efterrättskassen eller prova på den goda ostkassen, med ostar från Klövsjö.

Frukostkassen

Fjällkassen har också en populär frukostkasse som alternativ. Du får massor av god mat som passar perfekt på frukostbordet, som västerbottenost, fil, mjölk och renkorv. En bekväm och bra start på dagen, innan man ger sig ut i skidspåret.

Fjällkassen låter dig äta gott och ger dig också möjlighet att prova på det norrländska köket med allt vad det innebär. Eftersom många har ont om basvaror på fjällsemester så ingår allt i matkassarna från Fjällkassen – till och med salt och peppar. Allt är uppmätt i exakt rätt mängd, vilket gör att du inte behöver åka och handla själv för att komplettera något. Precis så enkelt och bekvämt som man vill att det ska vara på semestern.